Glassoorten

Glaswerk is veelzijdig en voor verschillende doeleinden geschikt. Ieder project vraagt om een andere glassoort. Vanuit onze deskundigheid adviseren wij je graag over de verschillende mogelijkheden en toepassingen. Bij een lichtstraat zijn enkel glas (helder), isolatieglas of satijn glas het meest gangbare.

Benieuwd welke glassoort het beste past bij uw verbouwing of project? Wij voorzien u graag van een persoonlijk advies op maat.

Enkel glas

Enkel glas wordt ook wel floatglas of ongehard glas genoemd. De dikte kan verschillen van 2mm tot 25 mm. Deze glassoort wordt vooral gebruikt om gelaagd glas, dubbel glas of isolatieglas compleet te maken.

Isolatieglas

De naam zegt het al. Dubbel HR++ of Tripple HR ++ isolatieglas houdt kou buiten de deur! Deze glassoort wordt gebruikt voor onder andere buitenkozijnen en dak beglazing. Ook bij vervangen van enkele ramen wordt isolatieglas toegepast.

Satijn glas

Glas met een satijnglans heeft een matte afwerking en is hierdoor ondoorzichtig én toch licht doorlatend. Zo behoud je de lichtinval zonder concessies te doen in de privacy.

Een betrouwbare glasconstructie

Wij werken volgens de NEN 2608 norm en andere normeringen van het Nederlands Normalisatie Instituut. Het NEN beheert internationale (ISO, IEC), Europese (EN) en nationale normen (NEN). NEN2608 geeft een normering aan glas en voorziet in het maximale draagvermogen, de belasting en de veiligheid van glas.